En dagskryssning genom Malö Strömmar och Nordströmmarna

Flatön – Uddevalla

MED BUSSTRANSFER GÖTEBORG T/R

 

Det känns nästan som om Evert Taube är med ombord när vi rör oss i kända Taubevatten. Känslan av att vår visskald har rört sig bland samma öar berikar dagens färd som går i Handelsman Flinks tecken.

Vi hoppar på bussen i Göteborg och åker mot Tjörn och Orust för att landa lite i en annan värld, hos Handelsman Flink på Flatön. Den mysiga gamla handelsboden gör att tankarna flyger iväg till en svunnen tid, till tonerna av Taube; ”God dag, herr handelsman Flink, min vän! Jag kommer med storm ut till Flatön igen!”

Handelsboden öppnades 1912 av skutskepparen Petter Johansson och hans 22-­åriga son Gustaf var den som såg till att handelsboden blev en samlingsplats för traktens folk, intill Stätte Brygga. När Evert Taube till bringade några somrar på Flatön på fyrtiotalet blev han nära vän med Gustaf. 

Efter inköp i handelsboden och lunch kliver vi ombord på M/S Svea af Bohuslän där vi gör oss hemmastadda medan färden går genom natursköna Nordströmmarna och Malö strömmar och vi passerar bland annat mysiga Bassholmen. Vi tar sikte mot Uddevalla och Bohusläns museum där vi får en guidad tur innan hemfärden med buss till Göteborg. 

Inkluderat

  • Busstransfer & båtresa
  • Fika
  • Lunch på Handelsman Flink på Flatön
  • Guidning
  • Musikunderhållning

 

Pris 745:- per person 

Minimum 30 deltagare, om ni är färre hör av er till oss så ser vi till att ni kan åka med någon annan mindre grupp. 

Välkommen ombord!

 

Skicka boknings- eller offertförfrågan

Karta